Kávéspercek

Rádióinterjú rólunk!
Frenyó Krisztina vendége voltam, Ő meg a mi vendégünk!
Hallgassátok és olvassátok sok szeretettel!

Beszélgetés 1. rész
Beszélgetés 2. rész
Beszélgetés 3. rész
Beszélgetés 4. rész
Ékszerdoboz reklám

Őszi gyöngyszemek, Börzsöny ékszerdobozában 

Amikor a Lélek már nagyon vágyik a csendre, akkor a test is elnémul. És nem marad más választása, mint hogy kövesse. Valahogy így voltam ezzel én is, amikor az Ősz küszöbén felsírt bennem egy hang és szinte követelte az elvonulást. Addig – addig követelőzött, míg azt mondtam magamnak: nos, akkor induljunk. Egyenesen, be az erdőbe.

Kislánykorom óta egy erdei házikó volt az álmom, patak partján, sok fával körbevéve. Egy időre sikerült is beleéreznem az erdei létformába, ám ez a történet – remélem, csupán ideiglenesen, ám – félbeszakadt. Épp ezért volt hatalmas AHA élmény, amikor megpillantottam a kisházat az erdő közepén.
Börzsönyi Ékszerdoboz. Így nevezték el a zöld, kocka formájú épületet a házigazdák, Gabi és Dani. És valóban, akárcsak egy doboz, amit ki kell csomagolni. És egy doboz, amibe sok mindent bele is pakolhatunk. Ahogy nézzük. Amikor átléptem a szállásom küszöbét, olyasmi tárult elém, amire egyáltalán nem számítottam. Amennyire egyszerű és letisztult a külcsín,
olyannyira pazar és minden igényt kielégítő prémium minőség képviseli a belső dizájnt. Álom, luxuskivitelben! Pont, mint a filmben, csak Audrey helyett, nekem „esett le az állam”. 

A meghitt, kandallós nappalit csak csodálva kerülgettem, valahogy filmezni, kanapézni nem volt kedvem. De miért is lett volna? Odakint, olyan szép volt az idő. A tarka levelek, mint kenderszőnyegen a kócos rojtok sercegtek a talpam alatt. A nap sugarai kecsesen kúsztak át a terebélyes tölgyfák ágai között, és beragyogták az ékszerdoboz legszebb gyöngyszemét, a romantikus teraszt. És micsoda terasz! Nekem ő lett a kedvencem. Melegséget kölcsönző fapadló, amelyen hanyag eleganciával, pihe-puha szőnyegek heverésztek. Minden szegletben egy kislámpa, varázslatos fények. Terített asztal, rajta váza, őszi csokorral. És barátságos csészék. Mindenhol a visszaköszönő szarvas motívum, a ház logója. Míg a tekintélyes teraszt lassan felfedeztem, Csúszkák és Vörösbegyek csicseregtek köröttem, miközben szakadatlanul hullt a fémlemeztetőre az őszi makkeső. Visszatérve a mozivászonra és a filmekre, teljes síkképernyős élőképet kaptam ajándékba, méghozzá testközelből. Természetfilmet forgatott a Jóisten. Akkor, ott a Börzsönyben. Épp a Doboz teraszán. És képzeljétek, az emlegetett szarvasok a kertbe sétáltak. Egyenesen a lábaim elé…
Lélegzet visszafojtva szaladtam a telefonomért, hogy néhány képkockát lőjek a vadakról. Csak csodáltam őket. Ezeket a gyönyörű teremtményeket, akik nagy barna szemeikkel bámultak rám. Pár percre megállt az idő, minden olyan szürreálisnak hatott. Boldogságot éreztem. Megnyugvást és békét. Mély, csendszagú békét.
Azt olvastam a vendégkönyvben, hogy sokan látogatnak ide párban, családostul, és jól is teszik. Van ebben a helyben valami. Valami megmagyarázhatatlan erő. Talán a ház lelke. Talán, a tulajdonosokban rejlik a titok. Nem tudom… Mindenesetre én valóban csendesülésre vágytam, ezért is érkeztem egyedül. Volt, hogy órákig ültem a kényelmes kagylófotelben, kezemben kávésbögrét szorongatva és néztem a tölgyest. Amikor már csak a Hold világított, kibújtam a ruháimból és elmerültem a panoráma jakuzzi simogató pezsgésében. Néhány éjjelibagoly fantasy regénybe illő huhogása, és a semmihez sem hasonlítható szarvasbőgés törte csak meg az esti csendet. Akárcsak a gondolataim, minden lenyugodott körülöttem. S’, hogy az élvezeteket fokozzam, beültem a finn szaunába és engedtem, hogy az erdei sétában jólesően megfáradt testemet, gyengéden átöleljék a lágy citrusos illatok. Az már valóban extra hab volt a tortán, hogy a sós merülő dézsában hűtöttem le magam, a csillagos ég alatt. Míg itt tartózkodtam a Börzsönyi Ékszerdobozban, annyi csodálatos pillanatban volt részem, hogy egyetlen blogbejegyzés édeskevés arra, hogy elmeséljem nektek. Mesébe illő, parányi és gigászi erdei házak között sétáltam, mókust, nyulat és madarakat láttam, szarvasokkal reggeliztem, baglyokkal vacsoráztam. Szelídgesztenye és Diófák lombjai között barangoltam, Pillangóvirág, Cickafark és Citromfű illatozott lépteim során. Gabriella – a háziasszony, aki mindenre is gondol – ajánlására még kék és narancssárga naplementét is sikerült meglesnem a közeli varázsréten. Azt mondják, egyszer minden jó véget ér. Én mindig reméltem, hogy nem így van. Ám, meg kell, hogy mondjam, igencsak szomorú volt az a pillanat, amikor vissza kellett indulnom. Onnan, ahová épp, hogy hazaérkeztem.

Frenyó Krisztina

Doboz recept

Minden, ami megérint maga az élet! Hogy van az, amikor elfáradsz a természetből nyer újra életkedvet a lélek? Mi rájöttünk nem csak kihasználni kell a testünket, hanem adni neki lendületet. Hol máshol lenne ez a csoda, persze hogy egy erdei szálláson, ahol megpihenhetsz csak úgy létezhetsz! De az a legjobb amikor a természet beléd költözik. Egy vagy a természettel, minden apró zajt kezdesz meghallani, vágysz a csendre, keresed a szemeddel az ugrándozó mókusokat, várod az erdő lakóit, megnyugtat a fák surrogása, felfedezed magadban az érzést: Ez kell nekem! Most már csak az offline módra koncentrálsz és magabiztosan állíthatod ez az, ami mindent felülír!

És a legjobb, hogy a DUNAKANYAR teszi ezt festőivé! Kirándulni, felfedezni az erdei utakat, mezők és patakok sokasága tarkítja-e tájat, minden sejted újjá éled. Aztán újra visszatérni, elrejtőzni a hőség és a tömeg elől! Mi ezt kínáljuk nektek, wellness élmény kettesben az erdő ölelésében. Az érzés, ami magával ragad szeretni és szeretve lenni!

Romantika
Ami elengedhetetlen a lélek számára. Romantikázni jó, ez is a lelassulás velejárója! Az erdő megmutatja hogyan legyél lassú, egy picit figyelj befelé magadra, minden pillanat a te csodád! De ha ezt ketten teszitek az az igazi, mert együtt lenni jó!

Szóval a recept:                             

­­-   Romantikus erdei szállás
-­   Wellness élmény kettesben
­-   Dunakanyar
­-   Erdei luxus

A recept kiváltása kötelező!

Dr. Börzsönyi Ékszerdoboz
Főorvos

Várunk benneteket sok szeretettel!

Ui.: Fát ölelni kötelező!

Dobozolás Kettesben!

Mi a relaxáció?

Most megtanítjuk nektek, hogy ha csak egy pár napra is jöttök Dobozolni hogyan
használjátok ki az időtöket.

Feltöltődésre felkészülni:
1. Elfoglalni a házikót, felfedezni mindent is, mit-hol találtok!
2. Elolvasni a dobozrendet így lesz rend mindenben!
3. Ha kamadózni szeretnétek azt mielőbb fűtsétek fel, utána jöhet a jacuzziban egy pohár pezsgő és a gyümölcs bekészítés! És már el is kezdődhet a romantikus este kettesben

4. Másnap reggel indítsatok a ház reggelijével mondjuk a magyarossal,
és kezdődhet is a nap!
5. Irány a Börzsöny felfedezése! Üljetek fel a kisvonatra és irány Királyrét!!!!! Innen egy kis erőbedobással felsétálhattok a Várhegy kilátóhoz! Innen szép időben belátjátok az egész Börzsönyi hegységet! Nagyon jól főznek a Várhegy étteremben, hétvégén svédasztallal várják az ebédelni vágyókat! Mi nagyon szeretjük, ha ti is szeretnétek megkóstolni a sok féle menüt, ajánljuk foglaljatok asztalt!
6. Visszavonatozás a Dobozba! Megérkezésetekre fogyasszatok el egy welcome drinket! ( persze ez lehet narancslé is )
7. Indulhat a finn szauna!
Tartsatok magatoknak egy jó kis szauna szeánszot!
8. Aztán irány a dézsa!
És ebből még két kört!
9. Romantikus filmnézés, NETFLIX , egy sajttál és a ház borbekészítése!
10. Egy új reggel, persze hogy a panini reggelink, amerikai palacsintával!

Reméljük tudtunk segítséget nyújtani!

És egy kis kedvcsinálót kínálni, ha jöttök hozzánk 2 éjszakára!

Ui.: érezd az erdőt, fát ölelni kötelező

Sok szeretettel várunk benneteket!

Gabi & Dani

ERDEI SZÁLLÁS

A DOBOZ????????

Nos ez a mai fogalom eléggé bővelkedő, hiszen a Börzsöny kapujában, Börzsönyligeten van a szállás és persze természetesen egy erdő részletében megbújó piciny lak!

Vagy mondhatnánk erdei kuckó-nak is!
Vagy esetleg az erdei romantika is ide illik!
Nos mitől is lesz a szállás ERDEI???
Ez egyszerű, szóval legyen:

  • ERDŐ VAGYIS SOK FA
  • HÁZ DE KUCKÓS
  • MÓKUSOK
  • SZARVASOK
  • VADDISZNÓK
  • FALEVEK DE JÓ SOK
  • TÖLGYERDŐ ÉS RENGETEG MAKK
  • GOMBÁK
  • SÜNIK
  • BOGARAK FŐLEG SZARVAS BOGARAK

Nos ez mind van a mi kis DOBOZUNK körül. Szerintem jó szívvel ajánlhatjuk, hogy IGEN A BÖRZSÖNYI ÉKSZERDOBOZ EGY ERDEI SZÁLLÁS!!! 🏡
A mottónk is ezt tükrözi:
ÉREZD AZ ERDŐT!!!!

Ui: Fát ölelni kötelező!!!!🌳